VM 2018:

Moroa er over for denne gang og vi gratulerer Tord med en særdeles velfortjent seier!

Frankrike også forøvrig.

Sondre var virkelig nære til sist og sørget for dobbelt fra Birken Beach Boys, mens Olav og Vetle spurtet seg inn til en delt tredjeplass.

Vi gratulerer også Tommy som overlegent vinner bonusligaen med hele 2 poeng!

Vi sees i Aserbadjan-Danmark-England-Tyskland-Ungarn-Italia-Holland-Irland-Romania-Russland-Skottland-Spania-EM om to år.

 Bonusligaen:

2 poeng: Tommy

1 poeng: Gunnar, Olav, Sigurd, Joachim, Pål, Østby, Sondre, Hhyldbakk, Øystein

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er button_vm-tipping-2.png

Onsdag 11. juli

England – Kroatia 1 – 1 (1 – 2 eeo)

Lagene vinner hver sin omgang og det ser lenge ut til å gå til straffespark i ekstraomgangene. Vanligvis en sikker Brexit, men Southgate har fått innvilget en solid skalk av forskningsbudsjettet til straffesparkkonkurranser. Dette visste Mario Mandzukic og tankene går umiddelbart til de utallige damer som får gjennomgå av sine elendige engelske menn. Kroatene lar det heller gå utover en stakkars meksikansk fotograf. Dermed får vi en finaledebutant som kan motbevise Arsene Wengers idiotiske utsagn om at man må ha minst 40 millioner innbyggere for å vinne VM-gull. Kun Tord og Sondre har dermed mulighet på seieren med dette resultatet.

-Tarjei

Tirsdag 10. juli

Frankrike – Belgia 1 – 0

Frankrike er klar for sin tredje VM-finale etter en fantastisk velspilt semifinale av to meget gode fotballag. To gode keepere gjør sitt for at det hele blir avgjort på en enkelt dødballsituasjon, som så mange ganger tidligere i mesterskapet. Tord har fått tyn på samtlige vaktlag i en måned for sine 1-0-tips, men får lite poeng med seg når han denne gang satset på et 3-0-tap for de blå. Vetle og Sondre kliner til med en to-poenger og sistnevnte seiler dermed opp som en seriøs utfordrer til å høste heder og ære på vaktlagene neste uke.

-Tarjei

Lørdag 7. juli

Russland – Kroatia 1 – 1 ( 3 – 4 eeo)

Russland går ut i stil og kan fortsette festen. Putin er fornøyd og utnevner laget til nasjonalhelter. Kroatia har nå spilt ekstraomganger i to kamper på rad. Heldigvis befinner de seg i et land med rikelig av restitusjonsernæring. Kun Olav som hadde mulighet for poeng i denne, uten at det materialiserte seg. Tord fornekter seg dog ikke. Med Kroatia i semifinale er han den eneste som har 4 riktige lag videre.

-Lars

Sverige – England 0 – 2

England er i ferd med å snu kjerringa etter de siste par mesterskapsfadesene. Svenskene går ikke ned med IKEA-flagget helt til topps og klarer aldri å skape ordentlig spenning i kampen. I England feirer fansen med å invadere lokale IKEA-butikker.

-Lars

Fredag 6. juli

Uruguay – Frankrike 0 – 2 

Frankrike seiler opp som en slags mesterskapsfavoritt etter en bunnsolid forestilling. Griezmann nekter å feire scoring fordi han “elsker Uruguay”. Suarez nekter å annerkjenne gesten fra spisskollegaen/-fienden fordi “Griezmann er fransk”.

-Lars

Brasil – Belgia 1 – 2

Belgia viser at de har VMs beste angrepsspillere. Fernandinho spiller ikke sin beste kamp, mens Neymar overspiller. VAR spiller på lag med dommeren og lar seg ikke bedra. Øystein drar til med 2 poeng og bonus.

-Lars

Tirsdag 3. juli

Colombia – England 1 – 1 (4 – 5 eeo)

Colombia uten en skadet James Rodriguez mot et England med Harry Kane i storform. Sistnevnte sender fotballens hjemnasjon i føringen og er med det oppe i 6 mål i turneringen. England har brukbar kontroll, og undertegnede har oddsbongen i lomma, fram til Colombia utligner 3 minutter på overtid. Etter et par slitne ekstraomganger blir det straffekonk, normalt sett dårlig nytt for England. Men fotball er som kjent ikke det det en gang VAR. England vinner på straffer for første gang i historien og kan nynne It’s Coming Home i et par dager til, mens de colombianske spillerne som bommet på straffe må reise hjem med bekymrede miner. Hhyldbakk er den eneste som får poeng, og slår like godt til med innertoer og bonus i samme slengen.

-Lars

Sverige – Sveits 1 – 0

Sveits har ballen mest og har tydeligvis bestemt seg for å spille seg ut bakfra. Uansett. Drillo i boksen bifaller ikke. Nordens VM-håp er nære på å straffe dem flere ganger. Når Forsberg scorer er det derfor fullt fortjent, selv om det er en svak markkryper som har retning ca. midt på keeper før den treffer en sveitser. Svenskene holder unna med det som kjennetegner de ny heltene: oppofrende spill og hardt arbeid. Nå er det ingen som prater om Zlatan lenger, selv om det rent teknisk sett kanskje er selvmotsigende å prate om at man ikke prater om noen. Kona til Granqvist blir en usannsynlig VM-kjendis etter å ha gitt ektemannen beskjed om å holde seg i Russland og spille fotball på tross av termin samme dag. Eks-RBKer Lustig blir utestengt foran kvartfinalen på grunn av kort, men er klar igjen for semi og finale, og det er tross alt det viktigste. Registrerer forøvrig at Drillo har sluttet å uttale navnet hans som “Lustich”. Kampen blir historisk i VM-profet-sammenheng som den første hvor ingen hadde mulighet for poeng.

-Lars

Mandag 2. juli

Japan – Belgia 2 – 3

Japan vinner tilbake noe av æren etter skampen mot Polen og unngår harakiri og seppuku når de kommer hjem. Undertegnede og serieleder angrer en smule på at de feiget ut fra å tippe på belgisk seier ved 2-0 når Belgia kontrer inn seiersmålet langt inne i overlappen. Ingen med poeng på resultat. Middelhavsfareren Øystein seiler opp som den foreløpig eneste med 5 lag videre til kvarten.

-Tarjei

Brasil – Mexico 2 – 0

Brasil vinner 2-0 for tredje kamp på rad. Sett bort fra første kamp mot Sveits har ikke brassene sluppet inn mål på ti kamper. Neymar stiller med mesterskapets femte frisyre på 4 kamper og gjør sitt beste for leve opp til sitt kjærringstempel. Sambaen fortsetter mot Belgia allerede på fredag. 5 spillere med dobbel.

-Tarjei

Søndag 1. juli

Kroatia – Danmark 1 – 1 ( 3 – 2 eeo )

Lagene komper på flipperspill og setter hver sin kule før Hubba-Bubbaen har rukket å kicke inn. Kroatene får spille ut den tredje på crediten, men unge herr Schmeichel flipper vilt med armene og holder danskene inne i spillet. Lagene får dermed 5 ekstraballer. Der blir det game over for danskene som kunne hatt god bruk for en selvsikker tyggistyggende spiller med lang erfaring fra arcadespill og ungdomsklubber i Stor-Københavnområdet. Kroatia møter Russland i kvarten. Ingen poeng for resultat,Tord holder fortsatt highscore.

-Tarjei

Spania – Russland 1 – 1 ( 3 – 4 eeo )

Spania er ute og storkanonene i Russland ryker oftere enn Veronica Orderud bytter sokker. Russland parkerer alt av busser og synger Glasnost for full hals, mens spanjolene er like kreative som Per Orderud er i klesveien. Ingen med poeng på resultat, Olav og Øystein de eneste som foreløpig har med tre lag i kvarten.

-Tarjei for full hals på tribunen, mens

Lørdag 30. juni

Uruguay – Portugal 2 – 1

Uruguay,et land på størrelse med Norge har vunnet to VM-finaler og tapt tre bronsefinaler. Nå ser det igjen ut som de har noe stort på gang. Når laget har ballen på motsatt banehalvdel er det livsfarlig. Hver gang. Når de i tillegg ikke slipper inn mål blir det et enkelt regnestykke. Dette kan meget mulig være årets virkelig store overraskelse,og allerede fredag venter Frankrike i kvartfinale. Ronaldo blir stående igjen med geitskjegget fullt av postkasser og Portugal er ute. Jan Morten, Daniel og Østby med imponerende to-poengere.

Frankrike – Argentina 4 -3 

Franskmennene viser endelig hvilken enorm kapasitet laget sitter på,og når deres største stjerne får så Renati-sveisen flagrer av fransk presse så viser en ny stjerne seg frem. Kylian Sanmi Mbappé Lottin. Denne mannen vil garantert gi verden bakoversveis til langt inne i 2030-årene. Den eneste i den franske startoppstillingen man kanskje ikke var så kjent med; Pavard, får ukens midtside i BOING med sin volley i andre omgang. Samtidig blir det Messxit og slutt for Argentina og vm-sirkusets største stjerne. Bare 4 spillere med poeng i denne, deriblant Tord.

-Tarjei

Torsdag 28. juni

Panama – Tunisia 1 – 2

Begge lag utslått før siste kamp,men spiller som om det var vm-finale. Også her vil bidraget av producer-candy bli savnet til fordel av bælbleike engelske ølvommer og brautende belgisk blå. Thomas og Svenn Ove følger hverandre med hver sin 2-poenger på delt 18.plass.

-Tarjei

England – Belgia 0 – 1

Spenningen sto mest om hvor mange spillere man kunne spare for å gjennomføre kampen. Januzaj serverer en belgisk vaffel i krysset mens Batshawawayiyi fortsatt har litt stang ut. Belgia møter Japan i åttendelsfinalen.

-Tarjei

Senegal – Colombia 0 – 1

Senegal kjemper som løver,men ryker på antall gule kort samtidig som Japan og Polen leker sura og dette er hva vi definerer som fair-play. Colombia må muligens klare seg uten sin stjernespiller Rodriguez når England venter i åttendedels. Tord, svarten7 og fire flere med 2 poeng.

-Tarjei

Japan – Polen 0 – 1

Japan er mere opptatt av å unngå kort enn å spille fotball og fremstår like konfliktsky som Knut Arild Hareide i valgår. Det funker og Japan lurer seg med på siden av den vinnende halvdelen på minst hederlige vis. I åttendedels venter Belgia. Vetle og Ole Kristian med to poeng.

-Tarjei

Onsdag 27. juni

Serbia – Brasil 0 – 2

Begge disse lagene kunne gå videre, og begge kunne ryke ut, men det gikk som de fleste hadde tippet. Brasil gruppevinner etter å travet rimelig enkelt over Serbia. Med unntak av en liten periode i andre omgang, hvor resultatet fra den andre kampen ga serberne et håp om avansement, var det aldri spennende. Mer spenning lå i om Neymar skulle ta ny rulle-rekord, noe han nesten gjør. Tar en bortimot fullverdig 1440˚ med samlede knær og halv knekk foran benken til Serbia, noe som ikke er langt unna pers for PSGs stjernefjott. Brasils Marcelo ut med skade etter 11 minutter, uvisst hvor alvorlig dette er for ham, og hvor mye dette hemmer Brasil videre i mesterskapet.

-Vetle

Sveits – Costa Rica 2 – 2

Costa Rica er allerede ute av VM, men jager sin aller første VM-scoring. Mot spillets gang er det likevel Sveits som scorer først, og leder til pause. Drøyt ti minutter etter hvilen får “Los Ticos” endelig sitt mål, og feirer som om de skulle vunnet hele halloisen! Sveits får på øret at Brasil ligger an til å vinne, og er dermed sikret 2. plass uansett resultat. Toblerone-gutta slipper ned skuldrene litt, og scorer et pent mål i det 88′ minutt. Costa Rica får på overtid først tildelt en enkel straffe, men amerikanske dommere i VAR-rommet gjør jobben sin, og dommeren ombestemmer seg. Vi klapper for VAR i studio på Brekkåsen. Sveitserne lærer likevel tregere enn en afgansk mynde, og gir bort en ny straffe bare to minutter senere. Denne setter Bryan Ruiz lekkert i tverrliggeren, via bakhodet til keeper Sommer og i mål, og oppgjøret ender dermed uavgjort. Nok en smultring for undertegnede, som kommer til å savne costaricanske damer på tribunen mer enn Fabian Schär og Stephan Lichtsteiner, som begge må stå over 8-delsfinalen etter gule kort.

-Vetle

Sør-Korea – Tyskland 2 – 0

Fotball er et spill med 22 mann, en ball og et sør-koreansk lag som nekter å holde seg til manuskriptet. Tyskerne sender alle mann i angrep kampen gjennom, men blir kontret i senk to ganger på overtid. Det er forsåvidt ikke første gang tyskerne blir slått på russisk jord etter å ha sendt alle mann i angrep, men det er faktisk første gang de blir slått ut av gruppespillet i et VM. Sør-Korea jubler som om de skulle ha vunnet hele mesterskapet, men må dessverre fortsette feiringen på transsibirske hjem. Sondre klinker til en med sinnsyk 2-poenger og bonus!

-Lars

Mexico – Sverige 0 – 3

Sverige er nødt til å vinne kampen, og det gjør de så det holder! Mexico har ballen mest, men svenskene er farligere enn en helflaske tequila på nachspiel når de kommer på overganger og vinner fullt fortjent. Etter kampslutt blir det blågulgrønnhvit jubel når det blir klart at begge lag går videre. Med unntak av svensker og inngifte svensker var det få som hadde troen på broderfolket.

-Lars

Tirsdag 26. juni

Island – Kroatia 1 – 2

Dramaet i sagaøyas første vm varer helt til ett minutt på overtid av siste kamp i gruppespillet. Begge lag sløser enormt med sjanser og dermed blir det afram atilbakur-tur for VM-historiens desidert minste nasjon. Mange med dobbel, deriblant Stein som etter en kjempedag bykser rett opp i ledelsen med Tord.

-Tarjei

Nigeria – Argentina 1 – 2

Argentina sjangler seg videre i mesterskapet og det er mere tårer,corazon og følelser på 90 minutter i St Petersburg enn utafor Sunset gjennom hele 90-tallet. VAR fungerer nok engang kjempebra for en mammut på glattisen. Tjukt med to-poengere utdelt for denne kampen.

-Tarjei

Australia – Peru 0 – 2

Peru har kun æren å spille for og vinner på sin dårligste dag under dette mesterskapet. Pål slenger seg på i kampen om bonus.

-Tarjei

Danmark – Frankrike  0 – 0

Skammen i Gijón inneholdt ihvertfall et mål… Begge lag videre. Sindre, Sondre og Sandra med to poeng.

-Tarjei

Mandag 25. juni


Uruguay – Russland 3 – 0

Vertsnasjonen går for gruppeseier etter en pangåpning i eget VM, men kommer raskt ned på jorden igjen etter to mål i mot og rødt kort i første omgang. Vesentlig mer aggressive i 2. omgang, men kommer aldri nært nok til å utfordre Uruguay nevneverdig. 3-0 blir det også på slutten av kampen. Russerne er likevel videre til åttendedelsfinale mot beste lag i gruppe B. Uruguay gruppevinner uten å sjarmere, har også mesterskapets to minst sympatiske spillere i Suarez og Cavani. Vi gratulerer.

-Vetle

Saudi-Arabia – Egypt 2 – 1

Saudi Arabia spiller sin beste kamp i møte med Egypt, i en kamp hvor ingen har annet enn æren å spille for. Salah scorer som seg hør og/eller bør, men Saudi vinner etter mål på straffe og et meget sent mål 4 minutter på overtid. Kampens høydepunkt kommer i første omgang, hvor Egypts 45 år gamle keeper Essam El-Hadary redder en straffe på mesterlig vis! Tidenes eldste spiller i VM holder absolutt mål, og tenner et håp for mange ikke-fullt-så-unge talenter rundt om i verden! Undertegnede er også keeper, og vil være 45 år i 2022. Bare nevner det.

-Vetle

N.B.: VG har fått hjerneslag, og er i skrivende stund ikke i stand til å fortelle oss hvor mange poeng vi har oss imellom. Vi håper på snarlig bedring.

Søndag 24. juni

Polen – Colombia 0 – 3

Los Cafeteros får endelig vist litt av sitt potensiale i denne turneringen. Oppe i galleriet sitter Higuita og Valderrama og gråter av glede og aspirerer til å overta plassene til de gretne gamle gubbene i Muppetshow. Polen er ute. Tommy klatrer opp til delt andreplass med dette resultatet.

-Tarjei

Japan – Senegal 2 – 2

Begge lag har alle muligheter for avansement før siste runde og også her skiller foreløpig kun antall kort på plasseringen disse lagene imellom. Tord øker med ett poeng på de øvrige helt i toppen, mens Gunnar og Pål plukker en dobbel.

-Tarjei

England – Panama 6 – 1

England videre og Panama er ute. Harry HurriKane er allerede oppe med Messi, Raul, Zidane og Bebeto med 5 mål og det på to(!) VM-kamper. Det lukter skikkelig svidd. England og Belgia møtes i siste gruppespillkamp og plasseringene (om jeg har forstått det rett…) kan ved et uavgjortresultat i den kampen avgjøres ift gule og røde kort. For øyeblikket leder England gruppen med ett mindre gult kort. Sondre og Terje de eneste som ikke hadde trua på England.

-Tarjei

Lørdag 23. juni

Tyskland – Sverige 2 – 1

Svenskene setter et skikkelig støkk i fotballverden og den tyske maskinen er nære totalhavari. VAR viser sitt sanne ansikt når tyskerne slipper unna straffe. Tyskerne er bedre skrudd sammen etter pause og gjør akkurat det som trengs for å henge med videre. Tord, Gary Lineker og alle foruten Erik forutså dette,men kun Tone og Felipe med 2 poeng.

-Tarjei

Sør- Korea – Mexico 1 – 2

Meksikanerne setter virkelig fart i dette mesterskapet,både på og utenfor banen og har med sine 6 poeng god mulighet til å fortsette festen videre. 3 spillere med dobbel.

-Tarjei

Belgia – Tunisia 5 – 2

Endelig får vi en kamp som trekker opp det rekordlave målsnittet. Belgierne fremstår som et meget samspilt fotballag og har enormt med muligheter utover de fem målene. Alle foruten Gunnar og Sigurd med 1 poeng.

-Tarjei

Fredag 22. juni

Serbia – Sveits 1 – 2

Serberne går knallhardt ut og etter 5 minutter dukker Mitrovic opp som en gjøk utav et gjøkur og det står 1-0.  Etter pause sender sveitserne frem sine tohodede ørner og det hele blir et nasjonalistisk surr som hadde passet bedre som manus for en albansk game of thrones. Det jubles høylytt under overlappen når svarten7 passerer Sondre i kampens siste spilleminutt, mens Tord sitter rolig på tronen på toppen av lista.

-Tarjei

Nigeria – Island 2 – 0

Nigeria teller ca 500 ganger flere mennesker enn Island og eneste som skilte dem i kveldens kamp var den nigerianske Musa. Joachim får ei kjempehelg med 2 poeng og en gylden mulighet til å feire med en nigeriansk prins.

-Tarjei

Brasil – Costa Rica 2 – 0

Brasil brenner enorme sjanser og har kniven på strupen når kampen går inn i overtiden. Når Coutinho setter 1-0 blir det gøy på landet når Jenny mister sitt innpass til bonusligaen og undertegnede tar over plassen. Dessverre mister Neymar hodet 7 minutter på overtid og halve ligaen jubler for en dobbel. Neymar er naturlig nok svært preget av denne blunderen og sitter utrøstelig igjen etter kampen.

-Tarjei

Torsdag 21. juni

Argentina – Kroatia 0 – 3

Argentina farlig nær VM-exit (Messxit) etter å ha blitt valset over av Kroatia. Caballero prøver seg på et elegant utspill som ender opp som ikke så elegant likevel. Maradona ser ut som han er på tur ned på banen for å ta på seg drakta og må holdes fast av livvakter. Øystein sniker seg oppover tabellen som den eneste med riktig kamputfall.

-Lars

Frankrike – Peru 1 – 0

Frankrike tar andre strake gruppeseier og sikrer seg sluttspillplass, og gir samtidig en hjepende hånd til Hareides menn gjennom å slå ut Peru. Synd for sistnevnte, som har spilt to gode kamper. Flere i tetgruppa som sikrer seg 2 skinnende poeng.

-Lars

Danmark – Australia 1 – 1

Glimrende kamp av danskene anført av Christian Eriksen. I de første 7 minuttene. Australia viser at de ikke skal undervurderes og kjemper til seg en uavgjort, og dermed et et lite håp om avansement før siste kamp. Olav og Thomas med riktig resultat. Utfodrer samtlige til å gå med “I :heart: VAR” på t-skjorta under sommerens danmarksferie.

-Lars

Onsdag 20. juni

Iran – Spania 0 – 1

Iranerne VAR i himmelen med 70 jomfruer og all you-can-eat Baklava i to minutter før dommer og realiteten slo dem tilbake ned på jorda. Ayatollaen sjøl, som naturlig nok fulgte kampen på vetlemakt.com, var i sitt sedvanlige gode humør og inviterte sågar dommer med følge til sitt sommersted. Sondre og Joachim får to poeng og 70 Petter Wavold med seg hjem etter denne kampen.

-Tarjei

Uruguay – Saudi-Arabia 1 – 0

Flyet med de saudiske spillerne måtte nødlande på grunn av brann på tur til Rostov. Selve kampen tar dog aldri fyr. VM-legenden Suarez feirer sin landskamp nr. 100 med å score kampens eneste mål og sende hjemlandet videre fra gruppe A sammen med Russland. Uruguay gjør som Uruguay har en tendens til å gjøre, nemlig å vinne 1-0 uten å imponere. Det er det bare Sigurd som har forutsett. Dobbel jackpot!

-Lars

Portugal – Marokko 1 – 0

Cristiano Ronaldo Sju gjør sitt og Portugals fjerde mål for turneringen. Pepe får sitt første klapp på skulderen og går instinktivt i fosterstilling. Marokko er dermed første lag ut av VM etter å ha vist tidvis god fotball i denne kampen. Samtlige tippet portugisisk seier og hele 11 belønnes med 2 poeng. Deriblant serieleder Tord som dermed øker sin ledelse. Sigurd vinner jackpot.

-Tarjei

Tirsdag 19. juni

Russland – Egypt 3 – 1

Russerne har teknologien på sin side og er etter alle solemerker klar for 1/8-delsfinale. Hege og Tommy med dobbel.

-Tarjei

Polen- Senegal 1 – 2

Senegal overrasker mange i feltet med seier her. Assistentdommer noterer seg for assist på det avgjørende målet. Tone og Felipe med dobbel.

-Tarjei

Colombia – Japan 1 – 2

Colombianerne setter kaffen i halsen når Sanchez utvises og Japan går opp i føringen før 5 minutter er spilt. Ingen av lagene imponerer nevneverdig i denne kampen. Det gjør heller ingen i tippekonkurransen og null poeng blir utdelt. Vetle, Olav og Tom Lund viser derimot et imponerende japansk ordforråd i pausen.

-Tarjei

Mandag 18. juni

Tunisia – England 1 – 2

Mer knott på 105×68 meter i Volgograd enn Tydal kommune mønstrer på et kjipt år, kjenner det klør litt i skjegget her i sofaen også. England overkjører berberne det første kvarteret, og Harry Kane åpner kontoen sin etter 12 minutter. Rett etter går Tunisias keeper gråtende ut med skulderskade á la Salah, og det virker å gå mot oppskriftsmessig seier for Three Lions, som er bedre på absolutt alt. Ti minutter før pause kommer det likevel en utlikning på straffe etter at Walker kløner ei hånd opp i ansiktet til Ben Yousef. På motsatt side av banen blir Kane dratt ned i gresset, men gutta på VAR-rommet digger Hulk Hogan, og lar den passere. Etter pause fortsetter britene koloniseringen av Nord-Afrika, mens det eneste positive å si om Tunisia er at deler av Star Wars ble spilt inn der på midten av 70-tallet. Ett minutt på overtid kommer VMs mest fortjente mål, selvfølgelig utført av Captain Kane. Undertegnede lå veldig lenge an til to poeng og innpass i bonusligaen, men ble istedet stående sammen med Sigurd og Jenny med 0 poeng. Nok en gang klør det fælt i skjegget.
Pål og Maria får to poeng hver.

– Vetle

Belgia – Panama 3 – 0

Belgia har blitt tippet som underdog og dark horse i så mange mesterskap på rad at det spørs om de strengt tatt kan kalles det lenger. Mot kanalmennene tar det en stund før det løsner, men Lukaku & Co vinner til slutt komfortabelt 3 – 0. Flere med innertier (evt. innertoer) på tippinga.

-Lars

Sverige – Sør-Korea 1 – 0

Sverige tilbake i VM, uten Zlatan og uten en hel haug med publikum som ikke kom seg avgårde til Russland på grunn av innstilte fly. Det ryktes om gråtende svensker på flyplassen. Vetlemakt.com er også innstilt en periode, og igjen ryktes det at folk tok til tårene. Vi kan trøste med at sida nå er oppe igjen, og at Sverige vant kampen. Tord gräver guld i VM-tippinga med 2 nye poeng.

-Lars

Søndag 17. juni

Brasil – Sveits 1 – 1

Brasil åpner og avslutter med et voldsomt press. Der imellom makter Sveits å holde Brasil unna med nebb og klør, bokstavelig talt. Coutinho har siktet inn høyrefoten og Neymar har skalpert og limt på seg håret til Smitt og Smule siden sist. Vetle og Olav besitter enorm kunnskap om kjente og ikke fullt så kjente brasilianske spillere i pausen. To tippet uavgjort, men kun Olav tippet helt riktig og melder seg på bonusligaen.

-Tarjei

Tyskland – Mexico 0 – 1

Mexico åpner med et drønn og klokken 11.32 lokal tid registres det seismologiske utslag i hovedstaden når hele byen hopper av glede for 1-0. En virkelig god fotballkamp med et vanvittig tempo og spenning helt inn. Ingen hadde trua på meksikanerne og ingen poeng blir utdelt denne kampen. Tom Lund får derimot utdelt 0,33 poeng i pausen.

-Tarjei

Costa Rica – Serbia 0 – 1

Serberne vinner fortjent over “Tippeligalaget” Costa Rica etter en frisparkperle fra kaptein Kolarov. En hel horv hadde dette resultatet, bl.a Tord og Sindre som dermed overtar ledelsen.

-Tarjei

Lørdag 16. juni

Kroatia – Nigeria 2 – 0

Kroatene vinner greit uten å imponere voldsomt. Dagens BB går til dommeren. Det stilles kritiske utenomsportslige spørsmål rundt den kroatiske treneren av vår salongberusede chatpsykolog og Vetle gjorde en iherdig innsats i quizen gjennom pausen. Flere tippet kroatisk seier, deriblant Knut som nå troner alene på topp. Gunnar kliner til med dobbelpoeng og belønnes i tillegg med et skinnende blankt poeng i bonusligaen.

-Tarjei

Peru – Danmark 0 – 1

Viktig kamp med tanke på andreplassen i gruppa etter at Frankrike tok en oppskriftsmessig seier mot Australia tidligere på dagen. Peru er best i første omgang, som kuliminerer med en Zaza-inspirert straffebom like før pause. Pausequizen leverer som vanlig, og chatten leverer sensur for å holde tonen sømmelig. Etter en forholdsvis rolig start på andreomgang viser Christian Eriksen klasse da han slipper ballen gjennom til Poulsen som iskaldt setter inn 1-0 til Danmark. Danskene får kjørt seg etter dette, men Schmeichel og gjengen står i mot den siste halvtimen og tar et stort, om noe heldig, steg mot avansement. Flere med riktig resultat, deriblant Sindre som nå er oppe i delt ledelse med Knut.

-Lars

Argentina – Island 1-1

Med tidenes beste fotballspiller på banen og tidenes nest beste fotballspiller på tribunen har Argentina et favorittstempel på størrelse med Reykjavik sentrum i denne kampen, men innfrir ikke. Los Gauchos stiller i uvante, sorte drakter, og starter oppskriftsMessi nok med mye pent småspill, før Aguero gjør 1-0 på flott vis etter drøye 20. Kort tid etter kjemper sagafolket seg fram til utlikning, da Mascherano & co bestemmer seg for å dra på seg kollektiv ME i forsvar. Etter en jevnspilt førsteomgang er det ett lag som fører ballen på banen. Mens Halldorssons 16-meter er dekket av et islandsk langskip går ballen fra side til side, kun avbrutt av enkelte broderier mot mål. Etter en drøy time felles Meza til straffe, men Messi makter ikke sette den forbi keeper. I det 77′ svikter VAR-teknologien, da TV-bildene viser at Argentina skulle hatt nytt forsøk fra 11-meteren. Hvorfor det ikke ble dømt her, når VAR ga straffe i forrige kamp skjønner ingen, men islendingene er i hvertfall happy.
Island scorer sitt første mål i et VM, og tar samtidig sitt første poeng, for kampen dør ut til 1-1. Ikke en eneste snåsakaill hadde tippet dette, så stillingen blir stående som for to timer siden!

-Vetle

Redaksjonell anmerkning: Tidenes beste fotballspiller er selvsagt ikke i VM. Instagrambilder viser at han er i en gymsal i København. Vi beklager feilen.

Frankrike – Australia 2 – 1

For første gang i VM blir videodømming brukt når Griezmann tildømmes straffespark. Tre minutter senere behøves ingen video for å se at franskmennene spiller håndball innenfor egen 16. VAR-teamet er nok også behjelpelig ved 2-1 og sånn sett må systemet sies være en foreløpig suksess i mesterskapet. Mange hadde tippet fransk seier,men kun Tommy hadde riktig resultat som gir 2 poeng og åpner dessuten ballet i kampen om bonusligaen! Olav vinner en gul og grønn nyfødt kenguru i pausen.

-Tarjei

Fredag 15. juni

Portugal – Spania  3 – 3

En vanvittig fotballkamp med to lag som virkelig viser at de blir å regne med i årets mesterskap. Ronaldo får en litt dårlig start på dagen med fengselsdom, men avslutter kvelden med hattrick på en frisparkperle og er farligere enn et portugisisk krigsskip. Pepe fikk juling av Costa, verdens beste keeper tabber seg skikkelig ut, Nacho setter fredagstacoen i halsen på halve kongeriket med et volleytreff med seterrømme på og plingene på chatten går i ett helvetes kjør gjennom 90+4 minutter.
Mange forutså riktig kamputfall, men ingen tippet riktig resultat. Sondre klatrer opp til topps og spiser kirsebær med Knut, mens Ola sitter alene på bunn og drikker gul saft og hører på Jahn Teigen. Lars og Jenny vinner pausequizen.

-Tarjei

Marokko – Iran 0 -1

Iran tar sin andre VM-seier i historien etter å ha vært det tammeste laget i en tam forestilling. Gratulerer! Rævvafotball! Marokko gjør som de gjorde mot Norge i 98-VM og scorer selvmål, denne gang 5 minutter på overtid. Bittert! Knut går opp i ledelsen etter full uttelling i dagens to første kamper. Imponerende!

-Lars

Uruguay – Egypt 1 – 0

Faraoene jaktet sin første VM-seier,men uten bursdagsbarnet Mo Salah. Det blir en laber feiring etter Gimenez’ scoring i det 89.spilleminutt.
En hel haug med spillere plukker årets første dobbel mens Vetle og Terje briljerer med sine kunnskaper i pausequizen.

-Tarjei

Torsdag 14. juni

Russland – Saudi-Arabia 5 -0


Gass mot olje. Vodka mot te. VMs lavest rankede lag mot det nest laveste, en rangering som Russland gjør til skamme. Etter et tidlig ledermål har vertsnasjonen full kontroll på kampen. Dzagoev får en potensielt VM-ødeleggende strekkskade etter halvspilt førsteomgang, men ingen krise når innbytter Cheryshev kommer inn og scorer VMs vakreste mål, så langt, og russerne går til pause med 2-0. En annen innbytter, Dzyuba, legger på til 3-0 etter å ha vært på banen i 89 sekunder, men kampen tar ikke virkelig av før på overtid: Cheryshev scorer sitt andre og russlands fjerde for dagen, og Golovin, som allerede har notert seg for et par målgivende, fastsetter sluttresultatet til 5-0 helt på tampen. Putin på tribunen har god grunn til å smile, hvis han driver med sånnt. De fleste av våre tippere kan trekke selvtilfreds på smilebåndet over de som ikke hadde tippet russisk seier.

-Lars

Da er dagen kommet og den hellige tiden er over oss igjen med en hel måned med et anarki av fotball og øl!

Velkommen til vetlemaktdotcom og vår tredje vm-tippekonkurranse for det 21. verdensmesterskapet i fotball.

Vil regjerende mester Jenny kunne forsvare tittelen? Hvem havner sist denne gang? Vetle eller Dreier? Vil vi få en ny nasjon som mester, hvor mye har russerne dopet seg, vil vi få se Ronaldo gråte og ikke minst, vil vuvuzelaen få sin renessanse?

Alt dette skal vi synse om og analysere ihjæl i beste Ernst A Lersveen-stil gjennom en måned med fotballbonanza.

Lykke til og god fornøyelse!

Tirsdag 12. juni

Vetle småfikser på nettsida, Tarjei og Lars tar seg av resten. To dager igjen til jul!


Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 1166202-7-1305055969774-300x273.jpg


Hvem stikker av med bollen i år? Lykke til!